Întrebări frecvente

Reglementări vamale

Regimul produselor din tutun şi al băuturilor alcoolice:

În Ungaria este permisă introducerea ţigărilor timbrate şi a băuturilor alcoolice în limita următoarelor cantităţi:

  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Ţigarete – 800 bucăţi
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Trabucuri – 200 bucăţi
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Ţigări de foi – 400 bucăţi
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Tutun pentru consum – 1000g
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Bere – 110 litri
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Băuturi slab alcoolizate – 20 litri
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Băuturi spirtoase – 10 litri
  • http://budapesta.mae.ro/sites/all/themes/mae_ek/images/arrow_red.gif);">Vin şi şampanie – 90 de litri (din care şampanie maxim 60 litri)

Cantităţile care depăşesc această limită trebuie declarate la intrarea pe teritoriul Ungariei, fiind obligatorie achitarea unor accize, după care pe ţigările respective se aplică timbre speciale.

În cazul ţigărilor de provenienţă extracomunitară (prevăzute cu timbre fiscale ale unor state terţe faţă de Uniunea Europeană), precum şi al ţigărilor netimbrate achiziţionate în regim de duty-free (numai dacă sunt însoţite de chitanţa doveditoare în acest sens), limita maximă admisibilă este de doar 40 bucăţi de o persoană având vârsta de peste 17 ani. În aceste două cazuri, nu este permisă introducerea de cantităţi suplimentare cu plata unor accize.

Încălcarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional în Ungaria şi se confiscă mărfurile neaccizate corespunzător.

Legislaţia ungară permite chiar sechestrarea de către autorităţile de control (Garda Vamală şi Financiară a Ungariei, prin agenţii fiscali din teritoriu) a mijloacelor de transport în care sunt depistate ţigările ce depăşesc limita admisibilă, până la plata amenzilor aferente.

Mai multe detalii - Garda Vamală şi Financiară a Ungariei

Este interzisă introducerea în Ungaria a oricăror cantităţi de băuturi alcoolice fabricate artizanal, respectiv în condiţiile în care producătorul nu deţine o autorizaţie corespunzătoare, iar recipientele nu sunt sigilate cu timbre fiscale (de exemplu, nu este admisă introducerea de “ţuică” produsă în gospodăriile particulare). Încălcarea acestor norme prohibitive atrage aceleaşi sancţiuni: confiscarea produselor şi aplicarea unei amenzi contravenţionale, cu posibilitatea sechestrării autoturismului până la plata amenzii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile ţării de destinaţie şi tranzit, cu privire la introducerea de bunuri (în special alcool şi ţigări) limitate cantitativ sau în funcţie de modul de producţie.

 

Alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019

13.09.2019

Vă informăm că alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra pe…

Alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019

13.09.2019

Votare la secțieAlegător în străinătate la o secție de votare Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va …

Anunț important privind programul Consulatului General

14.06.2019

Vă informăm că luni, 17 iunie 2019, a doua zi de Rusalii, sărbătoare legală în România, Consulatul General al României la Szeged nu va lucra cu…

Înscrierea la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia

11.06.2019

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia anunţă deschiderea înscrierilor pentru programele de studii cu predare în limba engleză (Arheologie,…